Powered By Blogger

vineri, 10 iunie 2011

Reconditionare brice

De curand, in timp ce faceam 'curatenia de primavara' prin garaj, am gasit 3 brice pe care le folosea bunicul meu. cred ca zac pe acolo de prin '92-'93. Acum sunt intr-o stare deplorabila fiind patrunse de rugina. Cele 2 negre sunt Solingen iar cel galben e rusesc (osovaia din cate am reusit sa deslusesc). Am gasit si piatra pe care le ascutea si inca o cutiuta cu ceva praf cu doua granulatii pe care presupun ca il folosea pt strop. 
M-am gandit ca ar fi interesant sa le reconditionez. Nu intentionez sa le folosesc la barbierit dar...noa, cand le-am vazut m-a apucat nostalgia...









Initial am incercat un 'leac babesc' (la sugestia unui coleg forumist) si anume sa le tin infipte intr-un cartof de pe o zi pe alta si sa le frec cu o periuta cu bicarbonat. Probabil ca am nimerit un cartof contrafacut pentru ca 'leacul babesc' nu a avut nici un rezultat vizibil.


Am trecut la indepartarea ruginii prin electroliza. Am folosit un redresor auto 12V (home made), un caston din plastic, 1 litru apa cu o lingurita de detergent de rufe iar pe post de electrod de sacrificiu am folosit niste tabla ruginita. Briciul l-am legat la masa iau electrodul de sacrificiu la (+). Rezultatul a fost extrem de multumitor.

Atentie! Electroliza se va face intr-un loc bine aerisit intrucat in timpul procesului se degaja hidrogen!
Electrodul de scarificiu in timpul procesului de electroliza:

Si rezultatul:


Acum urmeaza 'elbow grease' cu pasta de polish pentru finisare.

2 comentarii: